Jåtunhøyden
Boligvelger & pris Nyhetsfeed Bildegalleri

Velkommen til nabolaget!

Tom Rune Tjelta

“Målet med Jåtun er å bygge byens beste nabolag. Et sted der alle generasjoner finner en bolig som passer for dem og et nærområde med virkelig attraktive kvaliteter.”

En av hovedtankene for Jåtun er at boligene plasseres rundt ulike tun hvor beboerne kan bli kjent og tilbringe tid sammen. Det skal være lett å bevege seg mellom de ulike tunene, som får forskjellig innhold. Noen kan bli rendyrkede lekeplasser hvor barn og foreldre, barnebarn og besteforeldre, kan møtes. Andre tun kan tilrettelegges med treningsapparater for aktive voksne, mens noen tun kan få rikholdige planteparseller. Mulighetene er mange.

– Å være sosial og bli kjent med naboene er kanskje det viktigste for trivsel, stabilitet og tilhørighet i bomiljøet. Når vi bygger Jåtun, legger vi til rette for mange gode og uformelle møtesteder mellom boligene. Godt naboskap kommer ikke av seg selv. Vi har mange gode idéer som er i ferd med å bli reelle planer, sier Tom Rune.

Tom Rune Tjelta
Jåttå Utbyggingsselskap

3D-illustrasjonen kan vise elementer og materialer som ikke er en del av standardleveransen. Avvik fra illustrasjonen vil forekomme. Illustrasjonen viser også plassering av rekkehus i delfelt B1, og hvor det kommer bebyggelse i delfelt B4.

Sykkel, buss, tog eller bil? Ditt valg.

Det blir enkelt å komme seg til og fra Jåtunhøyden, uansett om du foretrekker joggesko, sykkel, buss, tog eller bil. Med den nye bussveien som er bygging, Bussvei 2020, vil det for mange bli naturlig å la bilen stå hjemme. Krysset nærmest Jåtunhøyden, Karusellenkrysset, fornyes helt og får et «lokk» over seg slik at biltrafikk og buss- og sykkeltrafikk vil foregå på hvert sitt nivå. Her blir det også et nytt knutepunkt mellom Bussveien og den nye busstraseen til Ullandhaug (nye SUS og UIS) og gode gang- og sykkelforbindelser i alle retninger.

Kortreist hverdagsliv
Bo nær titusenvis av arbeidsplasser

Å ha kort avstand mellom hjem og jobb, det er gull verdt i hverdagen. Med leilighet på Jåtunhøyden får du flere av regionens største arbeidsplasser innen et par kilometers radius – og mer tid til overs, lavere reiseutgifter og et mer miljøvennlig liv.

UNIVERSITETSSJUKEHUSET I STAVANGER

Det nye sykehuset på Ullandhaug bygges nå. Aldri før har vel så mange heisekraner vært samlet på ett sted i vår region. Plassering: cirka 8 minutters sykkeltur i rolig tempo fra Jåtunhøyden.

Til sammen har Stavanger universitetssjukehus (SUS) ca. 7500 ansatte fra over 30 nasjoner, og er landets tredje største akuttsykehus.

UNIVERSITETET I STAVANGER OG INNOVASJONSPARK STAVANGER

Ullandhaug er tilholdssted for ledende fagmiljøer innen mange, mange bransjer. Under «paraplyen» Innovasjonspark Stavanger finner du over 150 virksomheter, medregnet den største av de alle: Universitetet i Stavanger, med 1900 ansatte og 12000 studenter.

Bedriftene på Ullandhaug er en blanding av gründer-bedrifter, forskningsmiljø og etablerte virksomheter. Flere er ledende innen innovasjon og teknologi. Sammen utgjør de et spennende miljø og nettverk, og driver verdiskaping i verdensklasse.

HINNA PARK

Jobber du i Hinna Park, er det slett ikke umulig at du vil se nedover på bygget du jobber i hvis du flytter til Jåtunhøyden. Til sammen har cirka 80 bedrifter Hinna Park som sin base, og fordelt på de 80 selskapene jobber over 5300 personer.

Nå er det store planer også for videreutvikling av området, da under navnet «Jåttåvågen 2». Dette er et ca. 300 mål stort område som planlegges utbygget over 20-25 år, og blant annet næringsbygg med plass til ca. 6.000 nye arbeidsplasser.

FORUS

En liten sykkeltur over Jåttå, og vips: Du er på Forus – Norges viktigste næringsområde. Intet mindre. Vi snakker faktisk om 3000 virksomheter, 46000 ansatte og 6500000 m2 næringsareal.

I sum står næringsvirksomheten på Forus for en femtedel av norsk verdiskaping. Det er ikke uten grunn at vi kaller det Norges viktigste næringsområde, og sier at du som flytter til Jåtunhøyden får mange muligheter i sykkelavstand.

Et område
i herlig utvikling!

Mye har skjedd i Jåtuns nærområde de siste 20-30 årene, og enda mer skal det bli.

Bussvei 2020 og nytt sykehus er allerede under bygging, men visste du at SR-Bank Arena og Jåttåvågen står ovenfor store endringer i årene som kommer? Og at alle som flytter til Jåtun får sin egen nærbutikk på «rette siden» av Diagonalen?

La oss begynne med sistnevnte: Mellom kvartalslekeplassen ved Husene i Skogen og Diagonalen (Fv. 44) tilsier reguleringsplanen at det skal komme dagligvarebutikk.

På motsatt side av Diagonalen: Her planlegges SR-Bank Arena utbygd mot sør og øst. Det er konkrete planer om å legge til rette for enda mer treningsglede, blant annet i form av et idrettssenter med flere haller for en av Norges raskest voksende idretter: padeltennis. Veldig gøy og intenst! Og ikke nok med det: Her skal også klatrefolket få sitt, med både buldrevegger og tauvegg, kanskje oppimot 16 meter! Utbyggingen er også tenkt å gi større lokaler til Viking, og muligheter for forretning, leilighetshotell, legesenter/fysioterapiklinikk, aktivitetssenter for eldre og andre servicefunksjoner knyttet til bydelen.

Så lenger ned mot fjorden: Jåttåvågen 2 – det vil si andre og siste fase av denne megautbyggingen som startet for over 20 år siden – nærmer seg for alvor. Her skal det skje mye! Utviklingsområdet er ca. 300 mål stort og vil bli utbygget over 20-25 år. I planen er blant annet arealer satt av til næringsbygg som vil inneholde ca. 6000 nye arbeidsplasser, grønne parkdrag, badestrand og mye mer. Tallene er gigantiske, her snakker vi om en samlet investering opp mot 10 milliarder kroner. Målet er å få vedtatt reguleringsplanen i løpet av 2021.

Top sopp Jåtun

Sopp har aldri smakt bedre

På Aarrestad Gård, noen drøye steinkast fra Jåtunhøyden, der holder Ingrid Sandvik og Joakim Skarpsno Aarrestad hus. Sammen driver de to Rogalands eneste soppgård, Topp Sopp. Og kvaliteten på mat dyrket på Jåttå, den er alltid i øverste klasse. Det fikk Ingrid og Joakim bekreftet i februar 2021 da de stakk av med seieren i kategorien «Årets grønne» i den prestisjefylte og landsomfattende konkurransen «Det norske måltid».

Det norske måltid-prisen vant de for sin Blågrå Østerssopp. På gården deres kan du også få kjøpt soppartene Lionsmane, Kongeøsters og Shiitake.

Du finner Topp Sopp i Jåttåveien 63 og på toppsopp.no

Nyt biff fra egen nabolag!

Nyt biff fra egen nabolag!

De er hårete og ser litt morske ut, Angus-kyrne som beiter i nabolaget til Jåtun. Det staute utseende til tross, denne skotske storferasen er harmoniske dyr med et godt lynne.

Kyrene tilhører Angus Gardskjøtt, hvor Jan og Jon Aarrestad satset på akkurat denne typen storfe i en årrekke. På nettsiden deres, angusgardskjott. no, kan du enkelt bestille kjøtt i små og store forpakninger med biff, steik, kjøttdeig og høyrygg, men også spesialiteter som Angus chilisalami og hamburgere. Høres ikke det perfekt ut? Kortreist, må prøves!

Du finner Angus Gardskjøtt i Jåttåveien 59 og på angusgardskjott.no

Besøk frodige Brynes planter

Brynes planter

Besøk frodige Brynes planter

Fem generasjoner med grønn fagkunnskap

Med ny leilighet og stor balkong, da får du helt sikkert lyst til å skape grønn trivsel utendørs. En god nabo du kommer til å besøke ganske så ofte når du flytter til Jåtunhøyden, det er Brynes planter.

Det er bare en trillebårtur fra Jåtunhøyden til Jåttås eget hagesenter, det fargerike landemerket i Jåttåveien. Her kan Siri Bryne Ringstad, femte generasjon gartner i Bryne-slekten, ganske sikkert hjelpe deg med å finne blomster, urter og grønnsaker som trives inne og ute i din nye leilighet.

Du finner Brynes planter i Jåttåveien 92 og på brynesplanter.no

Eventyret Jåttå gårdsbryggeri

Eventyret Jåttå gårdsbryggeri

Historien om Jåttå gårdsbryggeri er et eventyr med barndomskompisene Marius Marthinsen, Kristoffer Fossmark og Vegard Jaatun i hovedrollene. De tre vokste opp på hver sin gård på Hinna og Jåttå, og i 2013 startet de opp med hjemmebrygging. En gammel låve ble modernisert, og gamle melketanker ble bygget om til bryggeutstyr og gjæringstanker. Stein på stein ble lagt, og i starten av 2016 ble bevilling for produksjon stemplet og godkjent.

I dag har de flere velsmakende ølsorter i porteføljen, og ølbryggerne har også sin egen humleproduksjon. Flasker med den lett gjenkjennelige bryggerigampen i logoen finner du i butikker i hele regionen, og i deres eget utsalg ved bryggeriet. I låven kan det arrangeres smakskvelder for grupper – noe for dere som flytter inn på Jåtunhøyden?

Du finner Jåttå gårdsbryggeri i Rogstadmyrå 19 og på jattagardsbryggeri.no.

Nabolagskjøpesenteret ditt: Stadionparken

Stadionparken

Nabolagskjøpesenteret ditt: Stadionparken

Mat, mote & mye mer like nedi gata

– Vi prøver hele tiden å være i utvikling slik at Stadionparken er det nærsenteret våre mange gode naboer vil ha og bruke. Høsten 2021 er et fint bevis i så måte, med etablering av spisesteder som Delikatessen by Foodfighters og Kanelsnurren, landets fineste Europris-butikk, og ikke minst: bydelens egen sportsbar: Zip4020, smiler senterleder Inger Ognedal Egeland, og legger til:

– Fra 3. januar 2022 er dessuten treningssenteret SATS på plass hos oss, med boltreplass på hele 1500 kvadratmeter. Vi er absolutt klar til å ønske dere på Jåtunhøyden velkommen!

Alt det nye gjør Stadionparken komplett, for her er allerede Helgø Meny og Rema 1000, klesforretninger som Høyer og Match, spisesteder, leketøysbutikk, blomsterbutikk, dyrebutikk og frisør, og selvsagt både apotek og vinmonopol. Alt akkurat så nær Jåtunhøyden at en svipptur innom blir enkelt.

Bo der andre går tur

Jåtun

Bo der andre går tur

Hørt om Jåttåturen? Det er en 7,7 kilometers lettgått og merket rundtur du kan starte på oppe i Skogsbakken, litt vest for Jåtunhøyden. Denne turløypa er merket med Turistforeningens røde T-er og tar deg gjennom gården Jåttens eldgamle kulturlandskap. Hele 26 gravhauger er funnet her, så bosetning har det vært langt tilbake. Gården var i kongens og biskopens eie, og oppført som lensmannsgods i 1647. I 1906 var hele gården fordelt av private og besto av 85 bruk.

Klyngetun og steingjerder viser vei før du krysser motorveien og passerer Valbergmyra – en av Stavangers siste store sammenhengende myrer. Derfra går det lett i flatt terreng mot Forus, langs kommunegrensa til Sola.

Du beveger deg i det som for over 100 år siden var Stokkavannet, et vann fire ganger så stort som Store Stokkavatnet. Fra 1906 til 1912 ble det utført et gedigent arbeid for å skape nytt jordbruksareal gjennom å tappe og drenere vannmengdene ut i Hafrsfjord. Det ble laget en tunnel gjennom Åsen-høyden og en kanal videre over Joa og ut i Hafrsfjord. Sakte, men sikkert fikk man ny og dyrkbar jord.

Veien videre tar deg opp bakkene forbi Godeset før du runder Nato-basen og Stavangers nest høyeste fjell, Jåttånuten. Deretter gjenstår det ikke mange minutter før du er hjemme igjen, i din nye leilighet.