Jåtunhøyden
Boligvelger & pris Nyhetsfeed Bildegalleri

Bo øverst i en ny bydel med egenart og liv

Rakel Helling

“– Jåtunhøyden ligger på det høyeste punktet i hele Jåtun-utbyggingen, og det er en kvalitet vi utnytter til fulle”

– Beliggenhet, terreng og omgivelser har vært til vår inspirasjon når det kommer til det ytre formspråket og til utforming av leilighetene. Jåtunhøyden ligger på det høyeste punktet i hele Jåtun-utbyggingen, og det er en kvalitet vi utnytter til fulle, smiler Rakel, og konkretiserer:

– Vi har for eksempel plassert vinduene slik flest mulig får optimal utsikt fra sin leilighet, fra både balkonger og gjennom store stuevinduer. Det er mange fine utsiktspunkt å hvile blikket på herfra, smiler Rakel og peker mens hun snur seg 360 grader og viser mot Gandsfjorden og Hinna Park, trær og steingarder langs Skogsbakken, Hafrsfjord, beitemarker og Jåttånuten.

Den landlige beliggenheten er en annen kvalitet arkitektene har latt seg inspirere av, noe som vil vise igjen utendørs.

– Vi vil skape en god, lun følelse når man beveger seg ute, og har valgt en trefasade i varme naturfarger. Deler av kledningen får ekstra tekstur og relieff. Balkongene blir ikke de standard firkantede, men får skrå, mer organiske vinkler og meget bra størrelse. I sum blir det mange fine detaljer som sammen skaper et uterom det blir godt å være en del av, hilser Rakel.

Rakel Helling
Helling Arkitekter

3D-illustrasjonen kan vise elementer og materialer som ikke er en del av standardleveransen. Avvik fra illustrasjonen vil forekomme. Illustrasjonen viser også plassering av rekkehus i delfelt B1, og hvor det kommer bebyggelse i delfelt B4.

Bygg BB1-2. 3D-Illustrasjonen kan vise elementer og materialer som ikke er en del av standardleveransen. Avvik kan forekomme i fasadeuttrykk og uteområde. Merk at det er regulert inn bygg på nabotomten i delfelt B4, se kart over hele Jåtun-utbyggingen.

Hilsen fra utbyggerne:
– Her skal det bli en god og sosial hverdag

Hilsen fra utbyggerne:
– Her skal det bli en god og sosial hverdag

Jåtun blir en ny bydel med egenart, karakter og liv. Øverst troner Jåtunhøyden, utviklet i samarbeid mellom to av regionens mest nytenkende og fremoverlente utbyggere, Base Bolig og Ineo Eiendom.

– Vi skal bygge moderne, trygge boliger med gode og smarte planløsninger, men Jåtunhøyden blir ganske mye mer. Dette prosjektet handler også om å legge til rette for en sosial og aktiv hverdag, og skape et sted hvor beboerne trives og føler at de hører til, forteller Jeanette Tunge i Base Bolig, salgsansvarlig for leilighetene i Jåtunhøyden. Prosjektleder i Base Bolig, Rune Bertelsen, utdyper:
– Jåtunhøyden blir et sted for det gode liv, både i hver enkelt leilighet og der folk møtes. Et konkret tiltak er at leilighetene får ekstra store balkonger slik at man kan ha besøk både ute og inne. Og vil man samle enda flere, eller man får overnattingsbesøk, da står fellesrommet og gjesteleiligheten til disposisjon. Dette løser også noen av utfordringene man kan ha med å flytte fra enebolig, sier Rune.

Markedssjef i Ineo Eiendom, Roy Klungtvedt, forteller at Jåtuns beliggenhet gjør prosjektet ekstra attraktivt for mange. – Svært mange har sin arbeidsplass innenfor 5-10 minutters radius. Det nye sykehuset ligger «like borti gata», Hinna Park nedi bakken og Forus er rett over haugen. Og med tog fra Jåttåvågen stasjon er du i Stavanger eller Sandnes på åtte minutter. La oss da si at du sparer en times reising hver dag hvis du flytter hit – det vil føles som at døgnet ditt får en ekstra time. Det er hverdagsluksus du får på Jåtunhøyden, smiler Roy

– Her skal vi bygge fellesskap!

– Her skal vi bygge fellesskap!

Tom Rune Tjelta

“– Målet med Jåtun er å bygge byens beste nabolag. Et sted der alle generasjoner finner en bolig som passer for dem.”

En av hovedtankene for Jåtun er at boligene plasseres rundt ulike tun hvor beboerne kan bli kjent og tilbringe tid sammen. Det skal være lett å bevege seg mellom de ulike tunene, som får forskjellig innhold. Noen kan bli rendyrkede lekeplasser hvor barn og foreldre, barnebarn og besteforeldre, kan møtes. Andre tun kan tilrettelegges med treningsapparater for aktive voksne, mens noen tun kan få rikholdige planteparseller. Mulighetene er mange. – Å være sosial og bli kjent med naboene er kanskje det viktigste for trivsel, stabilitet og tilhørighet i bomiljøet. Når vi bygger Jåtun, legger vi til rette for mange gode og uformelle møtesteder mellom boligene. Godt naboskap kommer ikke av seg selv. Vi har mange gode idéer som er i ferd med å bli reelle planer, sier Tom Rune.

Tom Rune Tjelta
Jåttå Utbyggingsselskap

Ny tursti:
Den grønne ringen

Blant de attraktive kvalitetene som kommer på Jåtun, er en helt ny tursti: Den grønne ringen. Denne omkranser hele Jåtun og er planlagt med flere ballbaner og kvartalslekeplasser, gapahuk og naturlekeplass, hinderløype, treningsapparat og flere benker og gressplener til frilek, piknik og mer.

Overordnet blir det en overgang fra det mer opparbeidede parkmessige mellom boligfeltene i øst til det eksisterende landskapet med åpne områder, jordbruk og god utsikt i høyden i vest. Utformingen av ringen er derfor mer urban i øst og mer naturpreget i vest.

– Her blir det godt å være ute!

Jåtun orangeriet

– Her blir det godt å være ute!

Jesper Rasmussen

“– Det kan blant annet komme bærbusker som stikkelsbær, solbær og rips, frukttrær, og ikke minst: store plantekasser i tre hvor velforeningen kan dyrke egne grønnsaker, urter eller fargerike blomster”

På Jåtunhøyden kommer et uteområde så innholdsrikt at du som flytter fra hus med egen hage, får muligheten til å kose deg videre med grønne gleder.

Landskapsarkitekt i Link Arkitektur, Jesper Rasmussen, har stått for planleggingen av uteområdet. Han har funnet mange fine løsninger:

– Det kan blant annet komme bærbusker som stikkelsbær, solbær og rips, frukttrær, og ikke minst: store plantekasser i tre hvor velforeningen kan dyrke egne grønnsaker, urter eller fargerike blomster, sier Jesper, som også forteller at planen inneholder gode gressplener, mellomstore og mindre løvtrær, plante- og buskfelt med stedegne arter som rogn og lyngmatter av type som Bergknapp.

– Det kommer også to fine regnbedd med steiner som barn kan hoppe og balansere på. Vi legger dessuten litt ekstra ressurser ned i gangstiene, som får fine betongheller som slipper vann gjennom og blir gode å gå på, smiler Jesper.

Jesper Rasmussen
Link Arkitektur

Bygg BB1-1. 3D-Illustrasjonen kan vise elementer og materialer som ikke er en del av standardleveransen. Avvik kan forekomme i fasadeuttrykk og uteområde.